Kompany brengt nacht in ziekenhuis door

Frank (franklop)

Vincent Kompany heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis doorgebracht. Bij de aanvoerder van het Belgische nationale team werd een verplaatste neusfractuur, een lichte hersenschudding en een barst in de oogkas geconstateerd, meldt persbureau Belga zaterdag.

Kompany liep de verwondingen vrijdagavond op in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië na een botsing met doelman Vladimir Stojkovic bij een corner. Kompany moest een tijdje verzorgd worden, maar speelde het duel vervolgens wel uit.

Na afloop van de wedstrijd meldde Kompany zich in het Sint Maartenziekenhuis in Mechelen, waar hij ter observatie een nacht doorbracht. Zaterdag om 10.00 uur verliet de verdediger van Manchester City het ziekenhuis weer, liet een woordvoerder van de Belgische voetbalbond weten.

Ondanks zijn kwetsuren kon Kompany terugkijken op een geslaagde avond. De Belgen boekten een zwaarbevochten zege op Servië en zagen concurrent Kroatië verliezen tegen Schotland. België verdedigt als koploper van groep A nu een voorsprong van drie punten op de Kroaten.