Cancellara laat Tour links liggen

Boris (borisz)

Fabian Cancellara laat de komende editie van de Tour de France links liggen. De Zwitser wil zich focussen op het WK in Florence, eind september. Vorig jaar reed de Radioshack-renner nog zes dagen in het geel in de Ronde van Frankrijk nadat hij de proloog op zijn naam had geschreven.

De 32-jarige Cancellara heeft een zeer verdienstelijke erelijst in de Tour. Hij won zeven etappes in de Franse koers. "De Tour heeft me al mooie dingen geschonken, maar nu stel ik andere doelen", vertelt de renner vrijdag aan Het Nieuwsblad. "Daarom zal ik na de Ronde van Zwitserland geen Tour rijden."

Wel rijdt Cancellara de Rondes van Oostenrijk, Polen en Spanje om op het WK in Florence hoge ogen te kunnen gooien. Dit kalenderjaar domineerde de renner de kasseienklassiekers met overwinningen in Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en de E3 Prijs Harelbeke.

Ook ploeggenoot Chris Horner verschijnt 29 juni niet aan de start van de Tour. De Amerikaan liet zich twee weken geleden opereren aan zijn knie en ondervindt nog te veel last.