[EK<21] Wijnaldum onzeker voor duel tegen Jong Rusland

Frank (franklop)

Georginio Wijnaldum weet niet of hij zondag kan spelen tegen Jong Rusland. De speler van Jong Oranje viel donderdag in het duel met Duitsland hard op zijn rug. "Daar heb ik nog steeds last van", vertelt Wijnaldum vrijdag in Israël aan Novum Nieuws. "De verzorgers zeggen dat het gekneusd is."

De speler van PSV sliep slecht na de wedstrijd en bekijkt zaterdag of hij inzetbaar is in het tweede duel op het jeugd-EK. "Ik pak vandaag mijn rust. Ik ga morgen kijken wat ik allemaal kan doen." Wijnaldum maakte tegen de Duitsers de 2-0 en dat vierde hij uitbundig met de bank. "Dat is de mooiste manier om een doelpunt te vieren."

Invaller Leroy Fer was ook door het dolle heen na de beslissende 3-2. "Die goal is voor hem belangrijk, maar nog belangrijker voor het team. Het maakt niet uit dat Leroy in een moeilijke fase zit", zegt Wijnaldum over zijn oud-ploeggenoot bij Feyenoord.

Verdediger Bruno Martins Indi ziet na de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen de Duitsers verbeterpunten. "Dat we twee tegengoals incasseren is een negatief punt. We moeten ons vasthouden aan de positieve dingen."