[RG] Williams en Sharapova in finale

Rosario

Serena Williams en Maria Sharapova spelen zaterdag de finale van het vrouwentoernooi van Roland Garros. De nummer één en twee van de wereld wonnen beide hun halve finale-partij in Parijs.

Sharapova speelde tegen haar Wit-Russische rivale Viktoria Azarenka, waarvan ze de vorige twee ontmoetingen op gravel ook al wist te winnen, zij het eenmaal door opgave na verlies van de eerste set. De Russische kende ditmaal wel een vliegende start en won de eerste akte overtuigend met 6-1.

In de tweede set maakte de titelverdedigster veel meer fouten dan in de eerste en Azarenka maakte daar dankbaar gebruik van. De nummer drie van de wereldranglijst sleepte de set met 6-2 binnen. In de beslissende set stelde Sharapova echter orde op zaken; hoewel ze een aantal matchpunten miste op haar eigen servicebeurt bij 5-2, serveerde ze de wedstrijd bij een stand van 5-4 gedecideerd uit.

Serena Williams liet geen spaan heel van haar opponente, de Italiaanse Sara Errani. De Amerikaanse won de eerste set al overtuigend met 6-0 en leek ook in de tweede set die stand op het scorebord te gaan zetten, maar Errani pakte bij een 3-0 achterstand toch nog een game.

Daarna ging alles weer de kant van Williams op en werd de tweede set met 6-1 gewonnen door de nummer één van de wereld. Die neemt het nu in de finale dus op tegen Maria Sharapova. Veel hoop op een overwinning zal de Russin niet koesteren; sinds 2005 verloor ze alle twaalf ontmoetingen van de jongste van de Williams-zusjes. Daarin won ze daarnaast slechts drie sets.