[EK<21] Coach Jong Engeland klaagt over eigen team

Boris (borisz)

Bondscoach van Jong Engeland Stuart Pearce klaagt dat hij niet het best mogelijke team heeft. Daarmee maakt Engeland het onmogelijk voor zichzelf om toernooien te winnen, waarschuwt hij. "Als je niet je beste spelers meeneemt, loop je een risico", tekende de BBC uit zijn mond op.

Pearce mist enkele belangrijke spelers vanwege verplichtingen met het grote Engeland, blessures en een weigering om hun zomer op te geven. Jong Engeland heeft daardoor de jongste selectie van alle deelnemende landen aan het EK. Hij denkt dat dat ook een probleem is voor de Engelse A-selectie.

"Ik zal je nu vertellen wat je moet doen om succesvol te zijn op grote toernooien", voer hij uit. "Je moet je met je beste team kwalificeren, je moet je beste team meenemen naar het toernooi en je moet je jonge spelers zo veel mogelijk toernooiervaring gunnen voor ze in de nationale selectie komen."

Jong Engeland verloor woensdag zijn eerste wedstrijd op het EK in Israël met 1-0 van Italië. De Engelsen spelen in de poule nog tegen gastland Israël en Noorwegen.