Javier Bardem speelt brute oliebaron

ArtistA (Jonathan)

Javier Bardem gaat de hoofdrol spelen in A Most Violent Year. Het drama speelt zich af in 1983 en gaat over een ambitieuze zakenman die geweld niet schuwt om zijn stookolie-imperium te behouden, hoewel zijn dagen geteld lijken. Samen met zijn vrouw moet hij het opnemen tegen rijke bankiers, sluwe advocaten en vervaarlijke vakbondsleiders, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Wie de echtgenoot gaat spelen is nog onbekend. Tot voor kort was Charlize Theron de gedoodverfde favoriet, maar zij heeft onlangs officieel voor de rol bedankt.

A Most Violent Year staat onder regie van J.C. Chandor, bekend van het drama Margin Call uit 2011, over de totstandkoming van de huidige economische crisis. De opnames moeten dit najaar van start gaan in New York.

De 44-jarige Bardem was vorig jaar te zien als Bondschurk in Skyfall en krijgt de ene na de andere aanbieding. Zo is hij in onderhandeling voor een rol naast Sean Penn in The Gunman. Hij heeft de opnames van de thriller The Counselor afgerond, waarin hij te zien is naast Brad Pitt, Michael Fassbender en Cameron Diaz. Die film verschijnt in november in de Nederlandse bioscopen.


Javier Bardem speelt brute oliebaron (Foto: Novum)