Opheldering gevraagd over verwennerij Fyra-toezichthouder

Marc (MPG)

De toezichthouder van de NS op de bouw van de Fyra V250 in Italië is in de watten gelegd, en heeft zich daardoor mogelijk door AnsaldoBreda laten inpakken. Dat blijkt uit door De Telegraaf gepubliceerde twitterberichten van de functionaris: "Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-)". Reizigersorganisatie De Maatschappij Voor Beter OV heeft hierover om opheldering gevraagd.

De projectmanager heeft nauwkeurig verslag gedaan van zijn reizen naar Italië. Soms zette hij fotootjes op zijn twitterpagina waarbij hij vertelde over zijn werkzaamheden. Vaker publiceerde hij over zijn luxueuze, door cypressen omgeven Toscaanse villa. Voor Beter OV heeft aan de NS gevraagd of deze uiterst comfortabele huisvesting is betaald door de NS of door AnsaldoBreda.

Voor Beter OV constateerde eerder al dat het toezicht op de bouw volstrekt onvoldoende moet zijn geweest, gezien de beroerde technische staat van de spaghettiboemels.

Voor Beter OV tegen FOK!: "Lekker in het zonnetje twitteren over je luxe verwenvilla is wat anders dan kijken of die treinen een beetje behoorlijk in elkaar worden gezet."