'Apple komt met verbeterde Macbook Air'

Denzo

Een nieuwe versie van de Macbook Air wordt wellicht voorzien van een energiezuinigere processor, een betere microfoon en een betere wifi-adapter. Dat schrijft techweblog 9to5Mac op basis van bronnen. De nieuwe processor van Intel zorgt ervoor dat de batterij tien tot dertien dagen op stand-by kan staan.

De nieuwe microfoon zou bestaan uit twee losse ontvangers, waardoor de audiokwaliteit zou verbeteren. Daarnaast moet de betere wifi-adapter zorgen voor een snellere internetverbinding.

De vernieuwde Macbook Air zou een van de producten zijn die Apple volgende week onthult tijdens de Worldwide Developers Conference. Vorige maand drukte het techbedrijf geruchten rond nieuwe producten nog de kop in. Zo zouden er geen plannen zijn een nieuwe iPhone te onthullen.

Het bedrijf houdt maandag om 19.00 uur Nederlandse tijd een presentatie in San Francisco. Volgens Business Insider ligt het in de lijn der verwachting dat Apple in ieder geval het besturingssysteem voor iPhone en iPad vernieuwt, waaronder het uiterlijk van de app-iconen.


'Apple komt met verbeterde Macbook Air' (Foto: Novum)