Babel en Donk naar Kasimpasa

Niels (DerMeister)

Ryan Babel en Ryan Donk gaan hun geluk beproeven in de Turkse competitie. Beide Nederlanders spelen met ingang van volgend seizoen voor Kasimpasa, waar trainer Shota Arveladze aan het roer staat.

Babel had bij Ajax een contract tot deze zomer en kan daardoor transfervrij de overstap maken naar Kasimpasa. Onze landgenoot tekent bij de Turkse club een contract voor drie seizoenen. Afgelopen zomer kocht de 42-voudig international zijn contract af bij Hoffenheim om vervolgens een seizoen lang bij Ajax aan de slag te gaan. Met de Amsterdammers werd hij landskampioen. Eerder kwam Babel ook uit voor Liverpool.

Donk komt over van Club Brugge, waar hij nog een contract had tot medio 2014. Het is niet bekend wat Kasimpasa neerlegt voor de verdediger, die in totaal vier seizoenen actief was voor de Belgische club. In het verleden stond Donk onder contract bij RKC waalwijk, AZ en West Bromwich Albion.

Kasimpasa werd afgelopen seizoen zesde in de Turkse competitie en hoopt, mede met de komst van det twee Nederlanders, de aansluiting met de bovenste ploegen te vinden.