[EK<21] Uitslagen en stand Groep A

Niels (DerMeister)

Vanavond werden tijdens het EK onder 21 jaar in Israël de eerste groepswedstrijden in Poule A afgewerkt. Jong Israël trof Jong Noorwegen, terwijl Jong Engeland het opnam tegen de leeftijdsgenoten uit Italië. Hieronder de uitslagen en tussenstand in Poule A.

Jong Israël - Jong Noorwegen 2-2
Het gastland kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong na een benutte penalty van Nir Biton. Oud-Vitessenaar Marcus Pedersen maakte echter tien minuten later namens Noorwegen de 1-1. De Noren moesten op slag van rust met tien man verder na een rode kaart voor verdediger Vegar Hedenstad. Israël profiteerde hier na rust optimaal van en kwam via Alon Turgeman in de 71e minuut op 2-1. Toch kwam Noorwegen, met een man minder, in de blessuretijd opnieuw op gelijke hoogte. Harmeet Singh, spelend voor Feyenoord, was de gevierde man.

Jong Engeland - Jong Italië 0-1
Met name voor rust waren de Italianen gevaarlijker dan hun Engelse opponenten. Toch mochten ze blij zijn dat het in de tweede helft niet op achterstand kwam. Craig Dawson kopte namelijk namens de Engelsen een afgeslagen hoekschop met het hoofd binnen, maar de arbitrage keurde de treffer af vanwege een vermeende overtreding vooraf. In de slotfase wist Lorenzo Insigne de Italianen alsnog aan de zege te helpen.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Jong Israël Jong Noorwegen 2-2
Jong Engeland Jong Italië 0-1


Tussenstand Poule A

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Jong Italië 1 1 0 0 3 1-0
2. Jong Israël 1 0 1 0 1 2-2
3. Jong Noorwegen 1 0 1 0 1 2-2
4. Jong Engeland 1 0 0 1 0 0-1


Programma zaterdag 8 juni

Thuis Uit
Jong Engeland Jong Noorwegen
Jong Italië Jong Israël


Het doelpunt van Craig Dawson werd afgekeurd (Foto: Pro Shots)