[RG] Knap herstel Sharapova tegen Jankovic

Peterselieman

Maria Sharapova heeft zich woensdag knap teruggeknokt in de kwartfinale van Roland Garros. De titelverdedigster uit Rusland (2) werd de eerste set weggevaagd door de Servische Jelena Jankovic (18), maar slaagde er vervolgens in het tij te keren: 0-6, 6-4 en 6-3.

Sharapova stuit nu in de halve finale op de Wit-Russin Victoria Azarenka (3), die met Maria Kirilenko uit Rusland afrekende.

Jankovic' gloriejaren liggen al enige tijd achter haar, maar op Court Philippe Chatrier liet de Servische zien nog uitstekend te kunnen tennissen. Met groots machtsvertoon degradeerde ze Sharapova de eerste set tot figurant. Tot haar zichtbare ongenoegen wist de Russin geen enkele game binnen te slepen.

In de tweede set haalde Sharapova een beduidend beter niveau en slaagde ze erin de wedstrijd te doen kantelen. Ze liep vlot uit naar 5-2. Jankovic stribbelde vervolgens nog even tegen, maar bij 5-4 serveerde Sharapova alsnog de set uit.

Het beslissende derde bedrijf verliep tot 3-3 op serve, waarna Sharapova de patstelling doorbrak. Jankovic had niet meer het vertrouwen van de eerste set en leverde bij 5-3 nogmaals haar service in.