Honda wil verrassen

Tiede-Jan Breevaart

Keisuke Honda denkt dat Japan hoge ogen kan gooien op het WK 2014. Volgens de middenvelder is de Aziatische ploeg vooral sterk omdat veel spelers nu in de Europese top acteren.

Japan plaatste zich als eerste land voor het Wereldkampioenschap in Brazilie. Het succes is verklaarbaar volgens de voormalig speler van VVV Venlo. "Nu zoveel Japanse spelers in Europa spelen, sommige jongens spelen voor echt grote clubs, is er wel wat veranderd", aldus Honda in een gesprek met FIFA.com.

De technicus doelt op onder andere op landgenoten Shinji Kagawa (Manchester United), Yuto Nagatomo (Internazionale). Daarnaast voetballen acht spelers van de nationale ploeg in de Bundesliga. "Deze spelers hebben in het nationale elftal laten zien wat ze in Europa hebben geleerd. Dat blijkt wel uit onze laatste resultaten."

In juni doet het Aziatische land mee aan de FIFA Confederations Cup. Honda verwacht dat ze het de grote voetballanden moeilijk gaan maken. "Voor ons wordt het daar reuzen doden. Iedereen verwacht dat wij de zwakste zijn, maar we gaan iedereen verrassen", aldus de Japanner.