Wolff: "Vettel voorbeeld voor vrouwen in F1"

Peterselieman

Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel toont aan dat ook vrouwen een kans kunnen hebben om te slagen in de Formule 1, zo vindt Williams-testrijder Susie Wolff. De Duitser laat zien dat je niet sterk en gespierd hoeft te zijn om op het hoogste niveau mee te kunnen doen.

De inmiddels 30-jarige Wolff wil graag haar superlicentie behalen, zodat ze mogelijk deel kan nemen aan de Formule 1-races. Hiermee zou de Schotse de eerste vrouw sinds twintig jaar kunnen worden in de koningsklasse van de autosport. Volgens critici komen vrouwen fysiek tekort om competitief mee te doen, maar daar is Wolff het niet mee eens. De Schotse heeft in het verleden al aerodynamische tests voor Williams uitgevoerd en heeft in de DTM geracet, evenals in de lagere formuleklasses.

Wolff sprak met The Observer. "Kijk naar Sebastian Vettel. Zie jij een grote, gespierde man? Ik weet dat vrouwen dertig procent minder spiermassa hebben dan mannen en in de DTM moest ik hard trainen. Ik heb van jongs af aan veel gekart en jaar na jaar werd mijn lichaam op de juiste plaatsen sterker en sterker."

Daarom wil ze er het maximale uit halen mocht de kans zich voordoen om te racen. Wolff weet dat de Formule 1 een harde wereld is en mocht je de kans verprutsen dan is er bijna geen weg meer terug, omdat dan de volgende klaar staat om het stuur over te nemen.