[RG] Williams moeizaam via Kuznetsova naar laatste vier

Boris (borisz)

Serena Williams heeft dinsdag met enige moeite de halve finale van Roland Garros bereikt. De mondiale nummer een was in drie sets te sterk voor de Russin Svetlana Kuznetsova: 6-1, 3-6 en 6-3.

Het was voor het eerst dit toernooi dat Williams een set afstond. De Amerikaanse stuit in de halve finale op de Italiaanse Sara Errani, die Agnieszka Radwanska uit Polen versloeg.

Williams bleef zodoende voor de 29e opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. Ze hoopt elf jaar na haar vorige eindzege het Franse grandslamtoernooi weer eens op haar naam te schrijven.

Vier jaar geleden ging Williams in de kwartfinale van Roland Garros onderuit tegen de latere winnares Kuznetsova en ook dinsdag leek haar avontuur voortijdig te stranden. Williams won weliswaar de eerste met 6-1, maar was daarna even helemaal het spoor bijster.

De Russin liep binnen mum van tijd uit naar 4-0 en sleepte uiteindelijk met 6-3 het tweede bedrijf binnen.

In de derde set begon Kuznetsova wederom furieus en brak ze direct de service van Williams. Opvallend genoeg kantelde de wedstrijd bij 2-0 weer volledig. Williams pakte vijf games op rij en serveerde even later bij 5-3 de wedstrijd uit.