Toivonen: "Houding PSV is respectloos"

Niels (DerMeister)

Ola Toivonen is nog altijd woest op PSV. De Zweed kreeg onlangs van de clubleiding te horen dat hij zich op 1 juli bij Jong PSV moet melden wanneer hij zijn contract niet verlengt.

Het contract van Toivonen loopt af in de zomer van 2014. PSV wil voorkomen dat de Zweedse international transfervrij de deur uitloopt en dreigt hem op de bank te zetten. Toivonen kan maar moeilijk met deze situatie omgaan.

"Deze houding van PSV vind ik respectloos”, zei Toivonen maandagavond volgens de Telegraaf in de Zweedse krant Aftonbladet na een 1-0 overwinning op Macedonië. "Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Aan het ondertekenen van een nieuw contract denk ik niet. Voor mij is het belangrijk om te zien hoe ik na mijn terugkeer in Eindhoven word behandeld door PSV. Dat is afwachten. De verandering in beleid komt voor mij op een erg ongelukkig moment."

Toivonen zegt niet de enige te zijn die het een vreemde situatie vindt. "De medespelers die ik heb gesproken, reageerden net als ik geschokt", aldus Toivonen, die in hetzelfde schuitje zit als Erik Pieters. Ook zijn contract loopt af in 2014. Wanneer hij besluit niet te verlengen mag ook hij zich melden bij de beloften.