[NBA] Titelhouder Miami opnieuw naar finale

Frank (franklop)

Miami Heat heeft voor het derde jaar op rij de NBA-finale gehaald. De regerend kampioen won maandagavond plaatselijke tijd het beslissende zevende duel met 99-76 van Indiana Pacers en beslechtte daarmee de best-of-sevenserie in zijn voordeel: 4-3. Als winnaar van het oosten neemt Miami het in de eindstrijd op tegen San Antonio Spurs, de beste ploeg uit het westen.

Sterspeler LeBron James blonk uit met 32 punten, maar belangrijker was misschien nog wel de inbreng van ploeggenoot Dwyane Wade. De shooting guard kwam tot 21 punten, zijn beste prestatie tijdens de play-offs.

"Om voor het derde jaar op rij de finale te halen is een geweldige prestatie", sprak Wade. "Ik ben blij dat we in staat waren het te doen. Alles wat er gebeurd was in de eerste zes wedstrijden betekende niets voor ons. Het draaide om vanavond. We moesten een manier vinden om hier thuis te winnen."

Cruciaal voor Miami was het uitschakelen van Paul George, die slechts zeven punten achter zijn naam kreeg. Indiana's uitblinker tijdens de play-offs was ondanks het mislopen van de finale trots op zijn ploeg. "Het mooie is dat we een jong team zijn en pas net zijn begonnen met bouwen. Dit is pas ons eerste jaar dat we succes proeven."

De finalereeks wordt donderdag geopend met een duel in Miami. De Spurs staan voor het eerst sinds 2007 in de eindstrijd. De Heat bereikten die de afgelopen twee jaar ook al. Daarvan werd alleen de finale van vorig jaar tegen Oklahoma City Thunder winnend afgesloten.