Ricciardo schoot uit zijn slof

Tiede-Jan Breevaart

Op zijn blog gaf Daniel Ricciardo toe dat hij bij de stewards tekeer gegaan is tegen Romain Grosjean. De Lotus-coureur ramde de Toro Rosso van de Australiër van de baan in Monaco.

Na het incident mochten beide coureurs zich melden bij de officials. "De impact was behoorlijk hard, maar de wagen deed zijn werk. Hoewel de schade aan de achterzijde aanzienlijk was, kon ik zonder problemen uitstappen. Vervolgens moest ik naar de stewards om mijn verhaal te doen en het verbaasde me niet dat Romain een straf kreeg. Ik hoefde eigenlijk maar weinig te zeggen. Ze hadden de data bekeken en de beelden waren duidelijk," sprak Ricciardo.

"Soms heb je na zo'n incident de neiging om stoom af te blazen, maar ik vond het op dat moment eigenlijk de moeite niet waard om iets naar Grosjean te roepen. Ik was op de eerste plaats erg teleurgesteld over het feit dat het weekend zo teleurstellend was voor ons verlopen. Ik heb alleen maar tegen hem gezegd dat hij een idioot is. Gelukkig heeft dat incident me geen punten gekost. Ik had me waarschijnlijk een stuk beroerder gevoeld als ik op dat moment binnen de top-tien had gereden."