De Mos kritisch op oefentrip Oranje

Maarten (rubbereend)

Aad de Mos begrijpt niet veel van de oefentrip van Oranje. Volgens de trainer en analist is het zinloos om aan de andere kant van de wereld twee oefenduels te spelen.

"Ik kan me niet voorstellen dat je daar nog spectaculaire dingen ziet. Een speler als Ricky van Wolfswinkel kun je ook bij Norwich City bekijken", zegt De Mos tegen NUsport. "De commerciële belangen gaan hier duidelijk boven de sportieve."

De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV pleit voor rust voor de Oranje-internationals. "Als er één jaar is dat je niet moet gaan reizen, is het dit jaar. De competitie is al heel zwaar en flink ingekort omdat het WK eraan komt. Dit zijn dingen die als trainer buiten je om gebeuren. Duitsland speelt met een flink verzwakt team in de Verenigde Staten, het zijn trips voor B-elftallen."

"Ik vond het zelf als trainer wel prettig, al zijn het meer vakantie-uitjes. Dan kon je spelers, die vertrekken, thuis laten en nieuwe spelers meenemen en meteen testen." Oranje speelt aankomende vrijdag in Djakarta tegen Indonesië, de dinsdag erna is China in Peking de tegenstander.