Neymar: "Kijk uit naar spelen met Messi"

Maarten (rubbereend)

Neymar werd maandag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. De jonge Braziliaan kan niet wachten om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe club.

Voor liefst 57 miljoen euro werd de aanvaller overgenomen van Santos. Neymar werd lange tijd ook gelinkt aan Real Madrid, maar besloot uiteindelijk voor Barcelona te kiezen. Bij de Catalaanse club tekende de Braziliaan een contract tot 2018. Bij zijn presentatie liet Neymar weten uit te kijken naar het spelen voor zijn nieuwe werkgever.

"Geld is fijn, maar de prioriteit ligt bij gelukkig zijn. Ik heb veel aanbiedingen gehad, maar ik heb mijn hart gevolgd", aldus Neymar op de clubwebsite. "Wennen aan het Europese voetbal zal niet makkelijk zijn, maar ik hoop dat dat me snel lukt. Ik ben erg blij dat deze droom uitkomt. Het was na deze speciale dag best wel emotioneel."

Neymar kijkt vooral uit naar het samenspelen met Lionel Messi. "Messi is de beste speler ter wereld. Dat is hij nu al een hele tijd. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met hem samen te werken."