Gebiedsverbod voor Benno L.

Thom Puiman (Juicyhil)

Benno L. krijgt een gebiedsverbod voor zo'n tien gemeenten in Brabant. De wegens misbruik veroordeelde zwemleraar mag zich niet vertonen in de plaatsen waar zijn slachtoffertjes wonen, waaronder Vught, Den Bosch en Tilburg. L., die zes jaar cel kreeg, komt vrijdag voorwaardelijk vrij.

Na zijn vrijlating moet L. zich bovendien houden aan aanwijzingen van de reclassering. Ook mag hij op geen enkele manier contact opnemen met zijn slachtoffers, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie maandag. Het gebiedsverbod wordt gecontroleerd door middel van een enkelband.

De maatregelen zijn bedoeld om de kans op herhaling te verminderen, en om zijn slachtoffertjes te beschermen. De woordvoerder wil niet zeggen waar L. gaat wonen.

De zwemleraar werd in 2009 gearresteerd voor het jarenlang misbruiken van tientallen jonge en vaak verstandelijk gehandicapte meisjes. Hij werd in mei 2011 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel, een jaar minder dan de rechtbank hem eerder oplegde. Inclusief de tijd in voorarrest heeft L. twee derde van zijn straf uitgezeten.