Neymar arriveert in Barcelona

Niels (DerMeister)

Neymar is maandag in Barcelona aangekomen. De Braziliaan was direct na de oefeninterland van Brazilië tegen Engeland zondag in Rio de Janeiro naar Spanje afgereisd om zijn overgang naar de Spaanse grootmacht af te ronden.

Maandagmiddag wordt hij in Camp Nou gepresenteerd. Ook ondergaat hij een medische keuring en ondertekent hij zijn contract. Eerder maandag had Andres Iniesta al aangegeven uit te kijken naar de komst van de 21-jarige Braziliaan.

"Hij heeft veel te brengen, want hij is een getalenteerde speler. Hij heeft het vermogen om verdedigingen te kraken, om te scoren en om te vermaken", somde Iniesta de kwaliteiten van zijn nieuwe ploeggenoot op. "Hij is jong en heeft nog een lange weg voor zich, maar hij komt naar de beste plaats om te groeien."

Iniesta heeft geen angst dat Lionel Messi en Neymar niet samen kunnen spelen. "Geweldige spelers begrijpen elkaar altijd. Leo zal Neymar beter maken en Neymar zal Leo beter maken."

Neymar hoeft Barcelona dan ook niet te dragen. "Laat hem doen wat hij het beste doet, dat is voldoende. Het is geweldig nieuws dat we op hem kunnen rekenen."

Barcelona betaalt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor Neymar. Het Braziliaanse talent speelde tot nu toe voor Santos.