Contador ziet in Froome grootste concurrent

Peterselieman

Alberto Contador is voor de komende editie van de Tour de France weer de grote favoriet. De Spanjaard van Team Saxo Bank ziet in Sky-renner Chris Froome zijn grootste concurrent en dat is niet omdat diens teamgenoot Bradley Wiggins niet zal starten.

Contador: "Natuurlijk is Bradley een goede renner, maar ik denk dat de afgelopen maanden en het parcours met het accent op de bergen duidelijk hebben gemaakt dat Froome de belangrijkste man binnen Team Sky was. Chris is een tegenstander waar ik zeker rekening mee moet houden. Maar een wedstrijd van drie weken kun je niet afstemmen op een duel."

De Spanjaard sluit verrassingen van andere renners niet uit. "Het beste voorbeeld is de afgelopen Giro d'Italia, waar iedereen ook een tweestrijd tussen Nibali en Wiggins verwachtte. Zoiets kan ook in de Tour gebeuren. Daarom moet je je nooit blind staren op één renner. Ik houd zeker ook rekening met Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde en Cadel Evans. Rodriguez won vorig jaar al bijna de Giro en Vuelta, Valverde speelt altijd een hoofdrol in een grote ronde, terwijl Evans weet wat het is om de Tour te winnen."