Hockeyster Polkamp beëindigt interlandloopbaan

Boris (borisz)

Sophie Polkamp stopt per direct als international. Dit geeft de verdediger van Amsterdam aan tegenover hockey.nl. De Groningse kwam 127 keer uit voor het Nederlands elftal en won onder meer tweemaal goud op de Olympische Spelen.

De 28-jarige Polkamp geeft aan dat dit de moeilijkste beslissing in haar leven was. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil voelen wanneer het mijn tijd zou zijn om te stoppen. En ik voel het nu. Ik wil graag mijn studie afmaken en ben erg benieuwd wat de rest van mijn leven te bieden heeft. Hockey heeft altijd op één gestaan, maar er is meer en het is tijd voor mij om dat te gaan ontdekken."

"Daarnaast geeft mijn fysiek me ook signalen dat op dit niveau hockeyen voor mij te veel kost", aldus Polkamp. "Ik heb met Max (bondscoach Caldas) een goed gesprek gehad waarin ik mijn besluit heb toegelicht en deze beslissing echt definitief heb gemaakt. Een emotioneel moment en tegelijk zorgde dit ook voor opluchting."

De routinier meldt dat zij nog wel blijft uitkomen hockeyclub Amsterdam. Met de hoofdstedelingen werd Polkamp zaterdag voor de tweede keer landskampioen.