[ET Darts] Van Gerwen oppermachtig naar winst

Tom (Nappie-Oleon)

Michael van Gerwen heeft alweer £20.000 op zijn conto kunnen schrijven. Bij afwezigheid van Phil Taylor was de jonge darter uit Boxtel dit hele weekend lang oppermachtig in Wenen tijdens de Austrian Open. Overwinningen op Alan Tabern, Wayne Jones, Ronnie Baxter, Brendan Dolan, Colin Lloyd en Mervyn King brachten hem de eindzege.

De halve eindstrijd tegen Lloyd eindigde MvG met een 100.91 gemiddelde. Jaws zag zijn tegenstander nog gevaarlijk dichtbij een negendarter komen, de zevende pijl mistte echter doel. In de finale leek Van Gerwen zijn kruid ietwat verschoten te hebben. Mervyn king, die zijn halve finale van oud wereldkampioen Steve Beaton won, had echter hetzelfde probleem.

Mighty Mike plaatste met een 146-checkout een cruciale break in de zesde leg, The King wist zich niet meer te herstellen: 6-3. Donderdag begint in Bolton de UK Open Darts. Voor de winnaar ligt £40.000 klaar. De 'FA Cup of Darts' is een toernooi met een open loting waardoor enkele favorieten er al vroeg uit kunnen liggen, het toernooi wordt ditmaal live uitgezonden door RTL7