'Baines mee met Moyes'

Tiede-Jan Breevaart

Everton-speler Leighton Baines zag afgelopen maand zijn manager David Moyes vertrekken naar Manchester United. Toch heeft de verdediger niets dan goede woorden over voor de Schot.

Bij United moet Moyes Sir Alex Ferguson, die besloot met pension te gaan, opvolgen. Een loodzware taak, maar volgens de linksback geen onmogelijke voor Moyes. "Ik weet zeker dat hij het uitstekend gaat doen bij United", zei de mandekker tegenover Sky Sports. "Hij is een geweldige manager."

Het vertrek komt niet geheel onverwacht. "Moyes zijn contract liep af, dus er was een mogelijkheid dat hij ons ging verlaten", vervolgde de vleugelverdediger. "We hadden nog goede hoop, maar uiteindelijk koos hij voor een verblijf in Manchester. Wij wensen hem veel succes."

Het gerucht doet de ronde dat Moyes zijn oude pupil wil meenemen naar de Engelse topclub. De manager ziet in Baines een welkome versterking voor de landskampioen. Als het werkelijk tot een overgang komt, moet Alexander Büttner vrezen voor zijn speelminuten.