[RG] Tsonga probleemloos via Troicki naar laatste acht

Maarten (rubbereend)

Jo-Wilfried Tsonga heeft zich voor de tweede keer in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinale van Roland Garros. De nummer zes van de plaatsingslijst was zondag op Court Philippe Chatrier voor eigen publiek met driemaal 6-3 te sterk voor de Serviër Viktor Troicki. Bij de laatste acht treft Tsonga landgenoot Gilles Simon (15) of de Zwitser Roger Federer (2).

Vorig jaar reikte Tsonga voor eigen publiek voor het eerst tot de kwartfinale. Toen moest hij in vijf sets zijn meerdere erkennen in verliezend finalist Novak Djokovic. Tsonga zou de Serviër en ook zevenvoudig winnaar Rafael Nadal nu pas in de finale kunnen treffen.

Tommy Robredo leverde opnieuw een opvallende prestatie. De als 32e ingeschaalde Spanjaard maakte voor de derde opeenvolgende wedstrijd een 2-0 achterstand in sets goed. Na de Nederlander Igor Sijsling en de Fransman Gaël Monfils moest ook zijn landgenoot Nicolas Almagro (11) eraan geloven. Het werd 6-7 (5), 3-6, 6-4, 6-4 en 6-4.

Als beloning mag Robredo in de kwartfinale aantreden tegen landgenoot David Ferrer (4), die eerder op de dag eenvoudig afrekende met Kevin Anderson uit Zuid-Afrika.