Coach Valverde houdt het voor gezien bij Valencia

Boris (borisz)

Ernesto Valverde is opgestapt als coach van Valencia. Dat maakte de 49-jarige Spanjaard zaterdagavond bekend na de 4-3 nederlaag bij Sevilla op de slotdag van de Primera Division. Door dat resultaat greep Valencia naast deelname aan de voorronde van de Champions League. Valverde was sinds december coach van Valencia.

De coach bekende op de persconferentie dat hij zijn besluit al enige tijd had genomen, maar dat hij wachtte met de bekendmaking ervan omdat hij de focus binnen zijn selectie niet wilde verstoren. Valverde gaf onder meer de zorgelijke financiële situatie als reden op voor zijn vertrek. De kampioen van het seizoen 2003-2004 kampt al enige tijd met grote schulden en is daardoor ieder jaar genoodzaakt zijn beste spelers te verkopen.

Valverde volgde in december de ontslagen Mauricio Pellegrino op. Hij was eerder ook coach van Athletic Bilbao, Espanyol, Olympiakos en Villarreal. Voormalig Valencia-speler Miroslav Djukic is volgens Spaanse media de belangrijkste kandidaat om Valverde op te volgen.