[NBA] Pacers dwingen zevende duel af tegen Miami

Maarten (rubbereend)

Indiana Pacers heeft in de finale van de Eastern Conference een zevende duel afgedwongen. De ploeg van Frank Vogel versloeg in eigen huis Miami Heat met 91-77 en bracht daarmee de stand in de best-of-sevenserie op 3-3. Maandag volgt in Miami de beslissende zevende wedstrijd en wordt duidelijk wie de tegenstander wordt van San Antonio Spurs in de NBA-finale.

De Pacers maakten het verschil in het derde kwart. Door een 14-2 run werd een nipte achterstand omgebogen in een ruime voorsprong, die in het laatste kwart niet meer uit handen werd gegeven.

Bij Miami onttrok LeBron James zich als enige aan de malaise. Hij noteerde 29 punten, terwijl zijn teamgenoten niet boven de tien punten uitkwamen. Namens de Pacers had Paul George 28 punten, acht rebounds en vijf assists achter zijn naam.

LeBron James was teleurgesteld en wees op het voor Miami dramatisch verlopen derde kwart. "Het was een totale overheersing door de Pacers in die fase." Zijn coach Erik Spoelstra deelde die mening. "Ze hebben ons in het derde kwart overklast."

Bij winst maandag in Miami kunnen de Pacers voor het eerst sinds 2000 de NBA-finale halen. De Heat stonden de afgelopen twee jaar ook al in de eindstrijd. Daarvan werd alleen die van vorig jaar tegen Oklahoma City Thunder winnend afgesloten.