[WL] Nederland neemt revanche op Canada

Boris (borisz)

Het volleybalheren hebben zaterdagavond World League knap revanche genomen op Canada. In Quebec won Oranje het tweede duel overtuigend met 3-1. De setstanden waren 25-22, 25-17, 22-25 en 25-23. Oranje maakte een stuk minder fouten dan gister en dat leverde mede de overwinning op. 

Oranje zette  direct druk op het spel van Canada. Libero Gijs Jorna valt op door uitmuntende passing, en Thijs ter Horst smasht diverse keren door de Canadese verdediging. Wytze Kooistra benutte op 24-22 direct het setpoint. De tweede set ging zelfs met grotere cijfers naar de volleybalheren(25-17). 

Oranje verloor de derde set maar won wel de vierde set en daarmee de partij. "Gisteren zaten we hier, en toen zei ik dat ik heel tevreden was over hoe we hadden gespeeld. We maakten toen te veel fouten. Dat was vandaag anders. Daarom zit ik hier nu als winnaar. Er was ook iets minder druk van Canada op onze ploeg. Ik ben heel blij met de overwinning", sprak coach Edwin Benne na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Aanvoerder Rob Bontje deelde complimenten uit aan de jonge ploeg. Hij had in het bijzonder woorden van lof over voor Thijs ter Horst en Gijs Jorna: "Die jongens hebben het geweldig gedaan", aldus Bontje. De volleybalheren spelen volgende week in Apeldoorn twee keer tegen Japan, dat twee keer verloor van Zuid-Korea. De overige tegenstanders in de groep zijn Finland en Portugal. Finland won eerste duel met 3-0 en Portugal won het tweede duel met 2-3.