[DFB Pokal] Treble voor Bayern door zege in bekerfinale

Boris (borisz)

Bayern München heeft zaterdag de DFB Pokal veroverd. De ploeg van scheidend trainer Jupp Heynckes was in de finale in Berlijn met 3-2 te sterk voor VfB Stuttgart. Via een penalty van Thomas Müller en twee goals van Mario Gomez kwam Bayern op 3-0, maar in de slotfase werd het door toedoen van Martin Harnik toch nog even spannend.

Niet eerder lukte het een Duitse club de treble binnen te halen. De Rekordmeister was al met groot machtsvertoon kampioen geworden en legde vorige week ook beslag op de Champions League door in de finale op Wembley Borussia Dortmund te verslaan.

Arjen Robben begon in de basis bij Bayern en zorgde in de openingsfase een aantal keer voor dreiging. Ook Stuttgart liet zich niet onbetuigd en kreeg via Alexandru Maxim een grote kans, maar hij schoot net naast. In de 22e minuut voorkwam Manuel Neuer met twee knappe reflexen tot twee keer toe een doelpunt.

Bayern drukte het lichte overwicht acht minuten voor rust in de score uit. Na een duel met Ibrahima Traoré ging Philipp Lahm naar de grond en wees de scheidsrechter naar de stip. Müller benutte het buitenkansje en zag zijn ploeg kort na de pauze verder afstand nemen via Gomez, die profiteerde van voorbereidend werk van Lahm.

Na een voorzet van Müller schoot Gomez in de 61e minuut ook de derde treffer van Bayern tegen de touwen, waarmee de wedstrijd beslist leek. Stuttgart kwam tien minuten later echter terug via Harnik.

De Oostenrijker maakte in de tachtigste minuut in de rebound ook de aansluitingstreffer en leidde daarmee een slotoffensief in van Stuttgart. Een doelpunt hing nog in de lucht, maar gescoord werd er niet meer. Bayern won daardoor voor de zestiende keer in zijn geschiedenis de Duitse beker.