Gewonden bij ongeluk met kampioenswagen

Redactie

Een voetbalfeestje in IJsselmuiden is zaterdag geëindigd in een drama. Bij een ongeval met de kampioenswagen van amateurclub IJVV vielen vijf gewonden. Een van de gewonden is er volgens de politie ernstig aan toe.

De voetballers uit de Overijsselse plaats vierden zaterdag de promotie naar de tweede klasse. Die hadden ze eerder op de dag in de nacompetitie verdiend met een 2-0 overwinning op Blauw Wit '66 uit Holten. Na de wedstrijd trokken ze op een platte kar door IJsselmuiden.

Op de Goudplevier ging het in een bocht mis, zo vertelt een woordvoerder van de politie. Een aantal personen op de kar verloor het evenwicht en viel. De identiteit van de slachtoffers en de aard van de verwondingen zijn de politiewoordvoerder niet bekend.

Voetbalclub IJVV laat op Twitter weten dat het mee lijkt te vallen. De laatste berichten die de club bereikten waren dat twee spelers en een supporter letsel hebben.

Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog niet bekend. Ook is niet bekend of er op dat moment sprake was van overmatige alcoholconsumptie. De politie onderzoekt de zaak.