Barça op zoek naar opvolger Puyol

Tiede-Jan Breevaart

FC Barcelona gaat deze zomer een nieuwe centrale verdediger vastleggen, die in de voetsporen van Carles Puyol kan treden. De Spaanse topclub houdt rekening met een steeds afnemende bijdrage van de routinier.

De 35-jarige Puyol werd dit seizoen geteisterd door blessures en kwam daardoor amper in actie voor de ploeg van trainer Tito Vilanova. "We kijken naar spelers voor zijn positie", bevestigt Vilanova aan pers. "We hopen dat Puyol genoeg herstelt om zijn ambitie - tot zijn veertigste doorgaan - alsnog waar te maken. Toch willen we voor hem alvast een opvolger in huis hebben."

Vilanova weet nog niets over de toekomst van David Villa en Thiago Alcantara bij Barça. "Villa heeft in drie jaar heel goed werk verricht. Hij is geliefd bij de fans en scoorde in de Champions League-finale. We hebben nog niet gepraat over onze plannen. Ik heb nog niets gehoord over een vertrek van Thiago. Wat mij betreft heeft hij hier toekomst. Het hangt af van de speler zelf."

Zelf weet hij maar al te goed waar zijn toekomst ligt. "Ik kan het niet harder en vaak genoeg zeggen: ik blijf bij Barcelona. Sommige mensen praten er veel met mij over. Meneer Cruijff begon over mijn gezondheid en de club. Als zo iemand praat, denk je wel even goed na."