"Sneijder moet er heel hard aan trekken"

Maarten (rubbereend)

Wesley Sneijder moet zich flink in het zweet werken om topfit aan de start van het WK voetbal in 2014 te verschijnen. Dat denkt bondscoach Louis van Gaal.

De oefenmeester liet weten zich zorgen te maken over de middenvelder van Galatasaray, althans zo meldt Algemeen Dagblad. "In het topvoetbal draait alles momenteel om fitheid. Kijk naar de Champions League-finale tussen Bayern en Dortmund, dat was ook weer één grote fitheidstest. Wat dat betreft zag ik mijn visie weer bevestigd."

"Sneijder is voor dat topniveau niet fit genoeg meer. En hij zal er heel hard aan moeten gaan trekken. Hier heeft hij nu fantastisch getraind, maar ja, dat zijn maar vier daagjes. Het gaat er straks om dat hij een heel seizoen goed traint bij zijn club. Als bondscoach kan ik zijn fitheid in een WK-jaar niet meer beïnvloeden, want ik leen spelers telkens maar een korte periode van Fatih Terim, van Ronald Koeman, van andere coaches."

Tegenover de terugval van Sneijder staat de wederopstanding van Arjen Robben. "Of Sneijder het succes van Robben als een stimulans ziet, moet je hem zelf vragen. Maar dan nog, voordat Sneijder zich met het niveau van Robben kan gaan meten, moet hij eerst fit worden."