[WL] Oranje verliest eerste duel van Canada

Boris (borisz)

Nederland heeft vrijdagavond (plaatselijke tijd) zijn eerste wedstrijd in de World League tegen Canada met 3-1 verloren. De setstanden waren 25-22, 22-25, 27-25 en 27-25. Ondanks de nederlaag was bondscoach Edwin Benne tevreden: "Het was een fysieke wedstrijd op hoog niveau. We maakten te veel fouten, maar ik ben erg tevreden met het niveau dat wij hier hebben laten zien".

Nederland begon goed aan de wedstrijd. Maar te veel fouten in vooral de service zorgden dat Canada op 1-0 kwam. Wel is Oranje in aanvallend opzicht duidelijk sterker dan Canada. Zowel Wytze Kooistra als Thomas Koelewijn lijken weinig moeite te hebben de Canadese blocks te omzeilen. In de tweede set maakte Oranje ook meer fouten maar maakten ook meer punten waardoor de set naar Nederland ging. 

In de derde en vierde set kreeg Oranje zelfs enkele setpoints, deze werden helaas niet benut. Canada won de laatste twee sets met 27-25. Kooistra is teleurgesteld: "Ik vind dat we beter hebben gespeeld dan Canada, maar we hebben net iets te veel fouten gemaakt, vooral met de service". Het volleybalteam krijgt vanavond een herkansing tegen de nummer achttien van de wereld. Oranje staat 36ste op de wereldranglijst.