[ET Darts] Klaasen, Barney en Van Gerwen door

Tom (Nappie-Oleon)

Vandaag is de PDC European Darts Tour verder gegaan met de Austrian Open. In Wenen kwamen zes Nederlanders aan de oche, waarvan er drie door wisten te stoten naar de tweede ronde.

Vorig weekend liet Jelle Klaasen zien op de weg terug te zijn door als runner-up te eindigen in de Players Championship in Wigan. Jamie Caven was toen net te sterk. Vandaag in Wenen liet El Matador zijn vorm opnieuw spreken door af te rekenen met Steve Hine: 6-5.

Raymond van Barneveld kwam tegen Antonio Alcinas met 2-5 achter, kreeg zeven matchdarts tegen, vocht zich terug en wist de Spanjaard uiteindelijk met 6-5 te verslaan. Alan Tabern bleef vertwijfeld achter na een 6-1 nederlaag tegen Michael van Gerwen. De Brabander had geen hoge finishes en zelfs geen 180-scores nodig om niet een keer in de problemen te komen.

Vincent van der Voort lukte het net niet om Robert Thornton te verslaan. Fast Vinnie wist 3-0 voor te komen maar gaf de wedstrijd alsnog uit handen: 5-6. Ook Roland Scholten had tegen zijn tegenstander alle kansen. Maar moest in Andy Hamilton, tevens in een tiebreak, de meerdere erkennen. Leon de Geus was tegen Jim Walker minder kansrijk, hij ging met  1-6 hard onderuit.

Morgenmiddag gaat het toernooi verder met de tweede ronde, de overgebleven spelers zullen dan de totale £100,000 verder verdelen. De wedstrijden kunnen worden gevolgd via de livescore site van de PDC.