Pirelli benadrukt: "Geen voordeel voor Mercedes"

Peterselieman

Pirelli heeft bij monde van motorsportbaas Paul Hembery benadrukt dat het Formule 1-team Mercedes geen voordeel gehad heeft van de test die in Barcelona uitgevoerd is. Volgens de Brit heeft het team uit Brackley ontwikkelingswerk voor 2014 verricht en niet voor dit seizoen zoals andere teams vrezen.

Hembery: "De banden die werden gebruikt waren experimenteel en niet bedoeld voor dit jaar. Mercedes wist niet wat we aan het doen waren en heeft daarom geen enkel voordeel." De Brit refereert hiermee aan de kritiek die andere Formule 1-teams hebben, omdat er getest zou zijn met de banden die vanaf Canada ingezet zouden gaan worden.

Volgens Hembery had er net zo goed een andere auto in Barcelona kunnen testen. "Welke auto wordt gebruikt, is iets tussen Mercedes en FIA. Wij hebben niet gevraagd om een specifieke auto, dus ook niet om de auto uit 2013. De banden die gebruikt gaan worden in de vrije training in Canada zijn nog nooit door iemand getest. Ook zijn we niet van plan de banden minder te laten slijten. Ze blijven zo veel mogelijk hetzelfde, zodat er niemand wordt benadeeld."