Prey 2 wellicht toch nog in productie

Oscar.

Uitgever Bethesda heeft volgens een anonieme bron besloten toch verder te werken aan de game Prey 2. Het Amerikaanse gameweblog Kotaku schrijft dat de game in productie is bij Arkane Studios. Deze studio zou de werkzaamheden van Human Head Studios hebben overgenomen. Bethesda zwijgt vooralsnog in alle toonaarden.

Bij Arkane Studios zou niet iedereen even blij zijn om te werken aan Prey 2. Kotaku schrijft op gezag van weer andere bronnen dat Bethesda moeite had om studio's te vinden voor Prey 2. Zo zouden de Amerikaanse studio Obsidian en de Britse studio Rebellion, waarmee Bethesda eerder samenwerkte, het aanbod naast zich hebben neergelegd.

Vijf jaar geleden werd duidelijk dat Prey 2 in de maak was. Een jaar geleden gooide uitgever Bethesda het project op de schop omdat het niet voldeed aan de kwaliteitseisen. Sinds die tijd heerst er onduidelijkheid rond het spel. Hiermee treedt Prey 2 duidelijk in de voetsporen van zijn voorganger. De eerste Prey werd in 1995 aangekondigd, maar lag pas in 2006 in de winkel.

Prey 2 moet een schietspel worden waarbij spelers de rol van futuristische premiejager op zich nemen. Het spel lijkt weinig overeenkomsten te vertonen met zijn voorganger. Het speelt zich namelijk af op een andere planeet en draait om een ander hoofdpersonage.


Prey 2 wellicht toch nog in productie