Cricketers verliezen van Zuid-Afrika

Boris (borisz)

De Nederlandse cricketers hebben vrijdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Zuid-Afrika. In de vriendschappelijke wedstrijd in Amstelveen won de nummer één van de wereld met 84 runs. Oranje mocht als tweede batten en bleef in vijftig overs steken op 257 runs met negen outs. Zuid-Afrika noteerde 341 runs ten koste van drie outs. 

De grote man bij Zuid-Afrika op de velden van VRA was Jean-Paul Duminy. Hij kwam tot 150 runs (not out). Colin Ingram noteerde 82 runs. Oranje hield tot over 45 de runrate op vijf maar in de laatste vijf overs liep dat toch nog op naar 6,82. Het zelfde overkwam Oranje tijdens het WK van 2011, toen ging het ook vooral mis in de slotfase van de wedstrijd. 

Eric Szwarczynski was voor Nederland op weg naar een score van boven de honderd, maar teamgenoot Mudassar Bukhari sloeg de bal tegen zijn wicket. Hij bleef daardoor steken op 98. Peter Borren kwam tot 48 runs, openingsbatter Stephan Myburgh 27 en Bukhari 22. 

Zuid-Afrika bereidt zich in Nederland voor op de Champions Trophy, die volgende week begint in Engeland en Wales. Nederland vervolgt op 2 juni de CB40-competitie in Rotterdam tegen Worcestershire.