Van Gaal: "We hebben geen grote vijver"

Maarten (rubbereend)

Louis van Gaal legde op de persconferentie in Hoenderloo uit waarom hij maar twintig spelers meeneemt naar Azië en waarom Klaas-Jan Huntelaar niet in het vliegtuig stapt.

De keuze voor twintig spelers in plaats van de gebruikelijke selectie met 23 man is logisch volgens Van Gaal. "Dat is een statement dat we te weinig talent hebben. We hebben helemaal niet zo'n grote vijver", verklaart de bondscoach. De namen van Miquel Nelom, Erik Pieters en Dwight Tiendalli zijn verrassende namen in de groep.

Van Gaal snapt de vraagtekens bij de selectie van het trio "We zijn nog redelijk consequent geweest. We volgen iedere speler en dat doen de journalisten niet. Ik begrijp wel dat jullie het niet helemaal weten. Het gaat ook om kwaliteit. We hebben er niet zo veel meer van dit niveau", aldus de bondscoach die na het WK stopt bij Oranje.

Achter de absentie van Klaas-Jan Huntelaar moet niets gezocht worden. "Huntelaar is een vaste international, maar ik wil Ricky van Wolfswinkel een keer zien. Moet hij dan de hele tijd op de bank gaan zitten? Ik gun hem een vakantie, zo'n geweldig seizoen heeft hij ook niet gehad. Over Van der Vaart hoorde ik dat hij geblesseerd was en toen heb ik hem zelf woensdag hierheen laten komen terwijl hij eigenlijk pas maandag hoefde te komen. Nu heeft hij langer vakantie", zei Van Gaal volgens NUsport.