Puyol houdt rekening met einde carrière

Boris (borisz)

Aanvoerder Carles Puyol van FC Barcelona sluit niet uit dat hij zijn loopbaan noodgedwongen moet beëindigen. De Spanjaard kampt al geruime tijd met knieklachten en speelde afgelopen seizoen slechts een wedstrijd pijnvrij. "Als ik volgend jaar nog steeds problemen heb, zal ik de sport moeten verlaten", liet hij vrijdag weten.

Voorlopig wil de 35-jarige verdediger nog niet stilstaan bij een eventueel afscheid van het voetbal. "Het is geen blessure waar ik de rest van mijn loopbaan last van houd, maar het is mogelijk dat ik opnieuw geblesseerd raak. Het plan is echter om verder te gaan met mijn herstel en te zorgen dat ik volledig fit ben voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

Puyol debuteerde in 1999 onder Louis van Gaal in het eerste elftal. Hij speelde tot dusverre 387 competitieduels en boekte tal van successen met de Catalanen. Zes keer werd de robuuste mandekker kampioen van Spanje en drie keer won hij de Champions League.

Puyol, die afgelopen seizoen slechts dertien keer in actie kwam in de Primera Division, sloot op een persconferentie uit ooit voor een andere club te spelen. "Ik wil alleen voor Barcelona spelen en ben van plan mijn carrière hier te beëindigen."

Eerder op de dag liet Victor Valdes weten volgende zomer te vertrekken bij Barcelona. De doelman, die sinds 2002 een vaste waarde is, wil zijn contract niet verlengen. Donderdag kondigde de club het vertrek van Eric Abidal aan.