Justitie in beroep tegen einde tbs in zaak-Bradaric

Redactie

Justitie gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank in Arnhem om het tbs van een van de mannen die betrokken was bij de moord op de 16-jarige scholiere Maja Bradaric niet te verlengen. De 28-jarige Goran M. blijft vastzitten tot het hoger beroep is behandeld, laat een woordvoerder van het OM in Arnhem weten.

De 28-jarige Goran M. werd in 2004 veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor zijn aandeel bij de moord in november 2003. Bij hem was een persoonlijkheidsstoornis geconstateerd. Volgens deskundigen is hij daar nu succesvol vanaf geholpen.

De raadkamer van de rechtbank besloot vrijdag daarom de tbs van M. niet te verlengen. Het Openbaar Ministerie is het daar niet mee eens en wil dat de maatregel met een jaar verlengd wordt. Het hoger beroep is inmiddels ingesteld. Eerder vrijdag liet het OM nog weten zich nog te beraden op een eventueel hoger beroep.

Bradaric werd op 17 november 2003 eerst gewurgd in een auto en daarna in brand gestoken. Een dag later werd haar lichaam gevonden in een buitengebied van het Gelderse Bemmel. M. zou destijds getraumatiseerd zijn door de oorlog in het voormalig Joegoslavië. Ook was hij onder invloed van xtc. Hij kreeg hulp van Ferdi O. en Goran P.

Wanneer het hoger beroep dient is nog niet bekend.