Eis twintig jaar voor schietpartij kickboksgala

Redactie

Tegen de man die ervan wordt verdacht vorig jaar op een kickboksgala in Zijtaart een 37-jarige kickbokspromotor te hebben doodgeschoten is vrijdag twintig jaar cel geëist. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant. De 32-jarige Siamak S. wordt tevens verdacht van poging tot moord op de broer van het slachtoffer.

Aanleiding voor de schietpartij in de Brabantse plaats zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken. Volgens justitie heeft de man met voorbedachten rade gehandeld en wordt hij daarom verdacht van moord en poging tot moord. De man had volgens justitie een conflict met iemand en zou daarom een geladen vuurwapen hebben meegenomen.

S. beriep zich op noodweer, maar daar is het OM het niet mee eens. De verdachte was volgens het OM niet direct betrokken bij de vechtpartij die bij het gala ontstond. Een vriend van verdachte was dat wel. Het zou gaan om een vuistgevecht tussen twee mannen, waarop de verdachte zijn pistool trok, doorlaadde en gericht schoot, aldus de zegsvrouw.

S., die heeft bekend de fatale schoten te hebben gelost, is door een psychiater en psycholoog onderzocht. Beiden concludeerden dat de man volledig toerekeningsvatbaar is. Ook weegt justitie mee dat de schietpartij plaatsvond bij een openbare gelegenheid waarbij ook veel kinderen aanwezig waren. Twee broers uit Veghel, destijds 30 en 26 jaar oud, werden na de schietpartij eveneens aangehouden. De broers werden verdacht van openbare geweldpleging. In januari seponeerde het OM in Den Bosch de zaken tegen hen en een andere verdachte die eveneens werd aangehouden voor betrokkenheid. Justitie gaat ervan uit dat Siamak S. alleen handelde.