Verdachte diefstal examen op vrije voeten

Redactie

De Rotterdammer die donderdag werd opgepakt voor het lekken van het eindexamen Frans voor het vwo is vrijdag op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte en het onderzoek gaat door, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Er waren niet voldoende zwaarwegende redenen hem langer vast te houden.

Het examen werd gestolen uit een kluis van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. De school raakte in 2011 een sleutel van de kluis kwijt. Mogelijk werd het examen met de verloren sleutel buitgemaakt.

De directie van de school heeft geen idee wie de 22-jarige Rotterdammer is. De man is geen leerling of medewerker van die school. De politie liet eerder vrijdag al weten dat de rol van de Rotterdammer bij de diefstal of heling nog wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Door het lek moest het examen, dat voor woensdag stond gepland, een dag worden uitgesteld naar donderdag. Voor ruim 16.700 vwo-scholieren duurde de examenperiode daardoor een dag langer.