FOK! wat een weer... Koeler

Stephan (Stephan5)

Goeiemorgen! Na een prima dag gisteren met vrij veel zon en mooie temperaturen, koelt het vandaag weer een aantal graden af. Na een bewolkte en nevelige start breekt in de middag de zon weer goed door. Alleen langs de kusten blijft er kans op laaghangende bewolking, iets dat we gisteren ook zagen gebeuren en dat vooral in het noordwesten.

De temperaturen lopen vandaag uiteen van net 13 graden op het strand tot 17 of 18 graden in het binnenland. De wind blijft uit een noordelijke richting waaien en neemt in vergelijking met gisteren niet of nauwelijks af: matig tot vrij krachtig. Op de Wadden is er zelfs een windkracht 6 mogelijk. De komende dagen is er nauwelijks verandering te verwachten in dit weerbeeld. Er zijn perioden met zon en het blijft vrijwel overal droog. Het kwik loopt pas aan het einde van de nieuwe week iets op.

Erg warm is het in Lapland waar temperaturen van 30 graden worden gemeten. Zoals verwacht veel regen in Duitsland wat daar, door de toch al zeer natte meimaand, tot diverse problemen en zelfs een dodelijk slachtoffer heeft geleid. Nog meer regen viel er in het uiterste zuiden van Frankrijk.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Kleurenpracht
KlapMongeaul weet altijd de mooiste kleuren te vinden...

Spiegelbeeld
Ondanks de vele regen zaten er de afgelopen maand ook veel mooie momenten tussen, ook in Eemnes.