Lichamen Visser en Severein geïdentificeerd

Redactie

De lichamen die zondag werden gevonden in een boomgaard in het Spaanse Alquerías zijn zoals verwacht van voormalig volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat hebben de Spaanse autoriteiten vrijdag bekendgemaakt na de autopsie, zo meldt de Spaanse krant La Verdad. Uit het onderzoek is verder gebleken dat hoofdletsel de Nederlanders fataal werd.

La Verdad meldde vrijdagochtend al dat Visser en Severein hoogstwaarschijnlijk zijn doodgeslagen. Bij beide lichamen zijn een groot aantal kneuzingen en botbreuken geconstateerd. Verder werden geen sporen van schotwonden of messteken gevonden. De autoriteiten hebben het over een zeer gewelddadige moord.

Visser en Severein verdwenen begin mei tijdens hun verblijf in Murcia. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie heeft drie verdachten opgepakt. Het gaat om de 36-jarige ex-manager van de volleybalclub in Murcia en twee Roemenen. Van de laatste twee bestaat het vermoeden dat ze de dubbele moord daadwerkelijk hebben gepleegd.