Hockeyer Van der Weerden mist finalewedstrijd play-offs

Boris (borisz)

Hockeyer Mink van der Weerden mist ook het laatste duel van de play-off-finale tegen Rotterdam. Dat bevestigde de international vrijdag tegenover hockey.nl. De strafcornerspecialist van Oranje Zwart is nog onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Het herstel van Van der Weerden gaat met de week beter, maar het is nog steeds onduidelijk wanneer hij weer inzetbaar is. "Ik hoop binnen nu en twee weken vol te kunnen trainen, maar dit kan ook zo eerder of later zijn. Het is lastig om een precieze datum te zeggen. Of ik zondag niet op de bank zit voor de corner? Ha nee, ik heb al zes weken geen bal gepusht. Ik denk dat het weinig succes gaat opleveren."

De Hockey World League halverwege juni is ook nog een vraagteken voor de Brabander. "Het zit allemaal kort op elkaar, ja. Ik moet in ieder geval voor het EK (in augustus, red) redelijk fit kunnen zijn en zonder pijn kunnen trainen. Alles wat daarvoor valt, is nog een grote vraag. Ik ga de komende tijd rustig de belasting van mijn enkel opvoeren en dan per week kijken hoe ik ervoor sta."