[RG] Ook Haase naar huis

Redactie

Robin Haase is vrijdag voor het derde jaar op rij blijven steken in de tweede ronde van Roland Garros. De 26-jarige Hagenaar moest op het Parijse gravel in vier sets het hoofd buigen voor de Pool Jerzy Janowicz (21): 4-6, 6-4, 4-6, 3-6. Haase was de laatste actieve Nederlander in het enkelspel.

De wedstrijd stond eigenlijk voor donderdag gepland, maar was een dag uitgesteld vanwege de aanhoudende regen. Haase begon goed aan de partij en sleepte zijn servicegames aanvankelijk eenvoudiger binnen dan Janowicz. Bij 4-4 werd de Nederlander echter gebroken, wat hem de set kostte.

In de tweede akte toonde Haase karakter door tweemaal een break achterstand weg te werken en uiteindelijk met 6-4 de tweede set te pakken. Ook de derde set opende Haase sterk met twee lovegames op eigen service. Toch was het zijn Poolse opponent die bij 2-2 het eerste verweer plaatste.

In tegenstelling tot de tweede set moest Haase ditmaal het antwoord schuldig blijven. Dat gold ook voor de breaks die Janowicz in de derde en negende game van de vierde set plaatste.

Janowicz staat op de wereldranglijst 43 plaatsen hoger dan Haase. Beide spelers troffen elkaar voor het eerst.