FOK! wat een weer... Af en toe zon

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De komende dagen schakelen we over naar een wat droger weerbeeld, zonder dat het meteen schitterend weer zal worden. Gisteren was het over het algemeen bewolkt en slechts op een paar plaatsen brak de zon even door. Vandaag moet het zuidoosten nog wel even rekening houden met wat regen.

Een actieve storing trekt over Duitsland naar het zuidwesten toe en daardoor valt er bij onze oosterburen opnieuw een flinke plens met regen. Mogelijk dat het uiterste oosten en Limburg hier nog net wat neerslag van meepikt. Elders in het land blijft het droog met de zon die door de sluierbewolking heen schijnt. Op het strand is er dan weer kans op laaghangende bewolking vanaf zee. Daar wordt het met 14 graden dan ook niet echt warm, terwijl we landinwaarts temperaturen van rond of iets boven de 20 graden vinden. De wind is noordwestelijk en is matig tot vrij krachtig.

De komende dagen zijn licht wisselvallig. Er kan een enkel buitje vallen, maar zeker niet meer zoals we dat eergisteren in Amsterdam zagen. Eigenlijk blijft het op heel veel plaatsen gewoon droog en is er een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zon. De middagtemperaturen liggen tussen de 13 en 16 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Koeien
Vandaag gaan we met KlapMongeaul het weiland in. Dit zijn koeien, maar laat ik maar geen uitspraak doen over welke soorten dit zijn.

Kalfje
Een heel schattig plaatje van een jong kalfje dat bij zijn moeder drinkt.