Kwakzalvers horen cel eisen

anoniem_22072019025900

Tegen twee kwakzalvers zijn vandaag voor de rechtbank van Haarlem jarenlange celstraffen geëist. De twee zouden een 52-jarige borstkankerpatiënte dringend hebben afgeraden om reguliere medische hulp in te schakelen. In plaats daarvan bleven ze de vrouw oplichten met hun alternatieve flauwekul. De vrouw is in 2011 overleden aan de gevolgen van haar ziekte.

De orthomoleculaire basisarts Peter J. (54) hoorde drie jaar cel eisen waarvan een jaar voorwaardelijk, terwijl tegen natuurgenezeres Martine B. (71) twee jaar cel geëist werd waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook werd tegen beiden een beroepsverbod van tien jaar geëist.

Volgens de officier van justitie zou het slachtoffer te genezen zijn geweest en is het dus de schuld van de twee kwakzalvers dat de vrouw is overleden. "Zij raadden haar af naar het ziekenhuis te gaan en hebben haar goede reguliere zorg onthouden. Ze heeft onnodig zeer ernstig geleden."

De orthomoleculaire arts maakte het slachtoffer wijs dat ze de ziekte van Lyme had en knoopte bovendien een liefdesrelatie met haar aan.

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op het idee dat ziektes genezen kunnen worden door zeer hoge doses voedingssupplementen toe te dienen. Hoewel er door de beoefenaars ervan wordt geclaimd dat hun praktijken gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten, is dat beslist niet het geval.

Ook natuurgeneeswijzen richten zich op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Zij gebruiken hierbij middelen als acupunctuur, kruiden of homeopathische middelen.


Levensgevaarlijke bullshit dus