Suarez wil weg uit PL, Real Madrid optie

Maarten (rubbereend)

Luis Suarez wil weg uit de Premier League. Dat liet de aanvaller van Liverpool woensdag weten tegen een radiostation in het Uruguayaanse Montevideo.

Suarez is de Britse media zat na het racisme-incident met Manchester United-verdediger Patrice Evra en het bijtincident met Branislav Ivanovic van Chelsea. "Liverpool heeft me altijd goed behandeld en ik ben de fans alleen maar dankbaar, maar ik wil niet constant worden lastiggevallen met alles wat de Britse pers schrijft. Ik hou van Liverpoool en iedereen weet dat ik een contract heb, maar als er een kans is om te verkassen, denk ik er zeker over na", zegt de oud-Ajacied.

Er zijn nog geen concrete aanbiedingen. "Maar het wordt moeilijk om nee te zeggen tegen Real Madrid", vervolgt de spits. Suarez heeft nog een doorlopend contract bij Liverpool, dat het niet ziet zitten om hem te verkopen.

De kritiek van Britse media is het gevolg van het gedrag van Suarez, die al meerdere malen in opspraak kwam in Engeland. "Ik weet dat ik fouten heb gemaakt en daarvoor heb ik me altijd veronschuldigd. Maar de pers heeft het over me alsof ze me mijn hele leven al kennen en sleept er dingen bij die niets met voetbal te maken hebben", besluit Suarez.